Tel.:  + 421 907 518 693, + 421 0903 672 627

banska hodrusa
vin.dom
sumegh
Velky Dur

Hľadáte niečo výnimočné? NA predaj zariadená chalupa so skalným obydlím v obci Brhlovce.

Cena: 95 000,00 €
Kraj:Nitriansky kraj
Okres:Levice
Obec:Brhlovce
Ulica:nezadané
Kategória:Chaty a rekreačné objekty
Stav objektu:čiastočná rekonštrukcia
Počet izieb:4
Úžitková plocha:110 m2
Plocha pozemku:1000 m2
Energ. certifikát:neuvedené
 
ID inzerátu:8488715

Popis ponúkanej nehnuteľnosti:

Realitná kancelária SA REALITY ponúka na predaj zariadený rodinný dom, so skalným obydlím v obci Brhlovce.
Skalné obydlia v Brhlovciach vznikali z ľahko opracovateľných tufov a tufitov v chotári a aj v obci čo umožnilo vznik obydlí vysekávaných do skalnej steny. Tieto slúžili na bývanie alebo sa používali ako komory. Obydlia v minulosti začali vznikať na miestach, kde sa kameň vyťažil , preto aj naša ponúkaná nehnuteľnosť stojí na skale z ktorej sa kameň aj vyťažil a opracoval na mieste. Jeden z hlavných dôvodov, prečo sa do sopečného kameňa sekali skalné obydlia, boli jeho klimatické vlastnosti. V lete je v skalnom obydlí príjemný chlad a v zime tam nikdy nemrzne a výborne udrží teplo.
Chalupa bola postavená v období medzi dvoma svetovými vojnami a bola rekonštruovaná v 60.rokoch. Dispozíciu domu tvoria štyri izby, komora, kúpeľňa, špajza, chodba. ZA domom sa nachádza skala v ktorej je vytesaná kuchyňa, tri pivnice, garáž, miestnosť pre chov hospodárskych zvierat, udiareň, pec na chlieb, altánok.
V dome je zavedený obecný vodovod pred domom, v dome dovedená voda zo studne, elektrina( aj tri fázy), na pozemku je vlastná studňa, kúrenie v dome je cez ústredný rozvod radiátormi pomocou kotla na pevné palivo.
Rozloha pozemku spolu je 1070m2, rodinný dom má zastavanú časť 133m2, z toho úžitková je cca 110m2. Ďalšiu časť tvoria miestnosti v skale, kuchyňa cca 30m2, pivnice 8m2, garáž 24m2.
V chalupe sú zdravé, drevené podlahy a stropy, v celom dome sú drevené, dobové okná, a kvalitné drevené interiérové dvere, všetko je veľmi zachovalé. NA stenách sú omietky. Rodinný dom je v dobrom technickom stave .
Rodinný dom sa predáva aj so zariadením.
Celý pozemok je oplotený. Pred pozemkom je vytvorené miesto na parkovanie min.4 vozidiel, ďalej parkovanie na dvore a v garáži.

Konštrukcia objektu je kamenná, strecha je sedlová, strecha je pokrytá pálenou škridlou. Rovinatý pozemok. Asfaltová prístupová cesta. Výhody: slnečný, pekný výhľad, tiché prostredie, dieľňa, pred domom je predzáhradka, turistika, cykloturistika. Cena 95 000 €

Maklér:

makler
Maklér:Alena Schweierová
Telefón:0907 518 693
E-mail:schweierova-ZVNC-sareality.sk

Kontakt:

Mám záujem o ďalšie informácie.
Mám záujem o obhliadku nehnuteľnosti.
Navrhujem cenu ... EUR.

Vyhľadávanie nehnuteľností
-
- m2