Tel.:  + 421 907 518 693, + 421 0903 672 627

banska hodrusa
vin.dom
sumegh
Velky Dur

Hľadáte niečo výnimočné? Na predaj jedinečný rodinný dom, chalupu, so skalným obydlím v obci Brhlovce, okres Levice.

Cena: 80 000,00 €
Kraj:Nitriansky kraj
Okres:Levice
Obec:Brhlovce
Ulica:nezadane
Kategória:Domy a vily
Stav objektu:čiastočná rekonštrukcia
Počet izieb:4
Úžitková plocha:110 m2
Plocha pozemku:1000 m2
Vonk. park. miesto:Áno
Garáž:Áno
Energ. certifikát:neuvedené
 
ID inzerátu:8488712

Popis ponúkanej nehnuteľnosti:

Ponúkam na predaj zariadený rodinný dom, so skalným obydlím v obci Brhlovce.
Skalné obydlia v Brhlovciach vznikali z ľahko opracovateľných tufov v chotári a aj v obci čo umožnilo vznik obydlí vysekávaných do skalnej steny. Tieto slúžili na bývanie alebo sa používali ako komory. Obydlia v minulosti začali vznikať na miestach, kde sa kameň vyťažil , preto aj naša ponúkaná nehnuteľnosť stojí na skale z ktorej sa kameň aj vyťažil a opracoval na mieste. Jeden z hlavných dôvodov, prečo sa do sopečného kameňa sekali skalné obydlia, boli jeho klimatické vlastnosti. V lete je v skalnom obydlí príjemný chlad a v zime tam nikdy nemrzne a výborne udrží teplo. Tento materiál zároveň vodu neprepúšťa, do skaly nezateká.
Chalupa bola postavená v období medzi dvoma svetovými vojnami a bola rekonštruovaná v 60.rokoch. Dispozíciu domu tvoria štyri izby, komora, kúpeľňa, špajza, chodba. ZA domom sa nachádza skala v ktorej je vytesaná kuchyňa, tri pivnice, garáž, miestnosť pre chov hospodárskych zvierat, udiareň, pec na chlieb, altánok.
V dome je zavedená voda zo studne, vodovod je však pred domom, elektrina( aj tri fázy), na pozemku je vlastná studňa, kúrenie v dome je cez ústredný rozvod radiátormi pomocou kotla na pevné palivo.
Rozloha pozemku spolu je 1070m2, rodinný dom má zastavanú časť 133m2, z toho úžitková je cca 110m2. Ďalšiu časť tvoria miestnosti v skale, kuchyňa cca 30m2, pivnice 8m2, garáž 24m2. Pred domom je záhradka.
V chalupe sú zdravé, drevené podlahy a stropy, v celom dome sú drevené, dobové okná, a kvalitné drevené interiérové dvere, všetko je veľmi zachovalé, krov domu je vo výbornom stave, strešná krytina je tiež zachovalá. Potrebné je opraviť žľaby na dome. NA stenách sú omietky. Rodinný dom je v dobrom technickom stave .
Rodinný dom sa predáva aj so zariadením.
Záhradka je oplotená. NO predmetom predaja je aj pozemok -prístupová cesta k domu. Pred pozemkom je vytvorené miesto na parkovanie min.4 vozidiel, ďalej parkovanie na dvore a v garáži.

Konštrukcia objektu je kamenná, strecha je sedlová, strecha je pokrytá pálenou škridlou. Rovinatý pozemok. Asfaltová prístupová cesta. Výhody: slnečný, pekný výhľad, tiché prostredie, dieľňa, pred domom je predzáhradka, turistika, cykloturistika. Cena 80 000

Maklér:

makler
Maklér:Alena Schweierová
Telefón:0907 518 693
E-mail:schweierova-ZVNC-sareality.sk

Kontakt:

Mám záujem o ďalšie informácie.
Mám záujem o obhliadku nehnuteľnosti.
Navrhujem cenu ... EUR.

Vyhľadávanie nehnuteľností
-
- m2